ANALYTISCHE THERAPIE

html5 templates

Een mens die nooit door de hel van zijn hartstochten is gegaan, heeft ze ook nooit overwonnen
C.G. JUNG

Wat?

Analytische therapie is een vorm van psychotherapie waarin de analyse van het onbewuste centraal staat. In een analyse gaat de aandacht vooral uit naar de inhoud van jouw onbewuste, omdat is aangetoond dat menselijk gedrag voor meer dan 90% wordt aangestuurd vanuit dat onbewuste.

In analytische therapie zijn betekent werken aan een verbinding tussen onbewust en bewust, tussen voelen en denken, tussen willen en accepteren dat het is zoals het is.

In analytische therapie zijn is een proces van zelfontwikkeling waarbij een individu de vele aspecten van de psyche integreert om zichzelf te worden. Het is een proces waar een mens zich bewust wordt van zijn uniekheid, van datgene waarin hij zich van de collectiviteit onderscheidt. Het wordt ook het individuatieproces genoemd.
Deze methode is ontwikkeld door C.G Jung en andere psychoanalytici.  

Voor wie?

"Ontdekken wie je werkelijk ten diepste bent. "


Raak je verstrikt in het gevoel over jezelf?
Laat je de buitenwereld een ander gezicht zien dat eigenlijk werkelijk bij je past?
Ben je uitgeblust na een dag werk en heb je geen energie meer.
Loop je steeds weer vast in dezelfde situaties of misschien in je persoonlijke relaties?
Last van minderwaardigheid, depressieve stemmingen, perfectionisme, slaaploosheid, Burn-out, trauma, verslavingsproblematiek of psychosomatische klachten?
Ben je geïnteresseerd om jezelf beter te leren kennen vanuit innerlijke
groei uit het diepst van je wezen?
In een sfeer van aanvaarding en vertrouwen, werken we samen om een zicht te krijgen op je symptomen en de vaak daarbij horende klachten zoals innerlijke spanning, stress, angst, slaaploosheid, nervositeit. We gaan naar de wortels van de klacht om alzo deze te verlichten en daar samen een oplossing voor te vinden. Dus niet het symptoom, maar de oorsprong staat in de analytische therapie centraal. Door bewust te worden van, wat die binnenwereld je duidelijk wil maken, ga je de symptomen beter begrijpen en waartoe deze leiden. Een ontdekkingstocht wie je werkelijk bent. Het is een therapie voor de ziel.

Wanneer en hoe vaak?

Het aantal sessies is afhankelijk van de symptomen, dit beslissen we samen na het intakegesprek. Een goede frequentie is wekelijks samenkomen zeker in de beginfase,
verderop kan er wat meer ruimte tussen zijn.
We stemmen onze agenda’s af wat ons het beste past.

Tarieven

Intakegesprek

€ 50

Het bedrag dient contant betaald te worden aan het eind van iedere sessie. Als je een afspraak niet kunt nakomen, dient er tijdig verwittigd te worden (24u op voorhand).
Bij geen bericht dient de afspraak volledig betaald te worden. 

Sessie van 1u

€ 70

Het bedrag dient contant betaald te worden aan het eind van iedere sessie. Als je een afspraak niet kunt nakomen, dient er tijdig verwittigd te worden (24u op voorhand).
Bij geen bericht dient de afspraak volledig betaald te worden. 


“Mijn leven is de geschiedenis van een zelfverwerkelijking van het onbewuste”
C.G. JUNG

OVER C.G. Jung

Carl Gustav Jung (1875-1961) werd op 26 juli 1875 geboren te Keswill aan het Bodenmeer, in het noordoostelijk deel van Zwitserland.
Jung studeerde medicijnen. Hij werd psychiater en werkte in het begin van zijn carrière in de psychiatrische kliniek Burgholzi. Later begon hij een particuliere praktijk. Hij was eveneens hoogleraar aan de universiteit.
Een aantal jaren was hij nauw betrokken bij de psychoanalytische school van dr. Freud.
Na zijn breuk met Freud ontwikkelde hij zijn eigen analytische methodiek. Aanvankelijk noemde hij het de psychologie der complexen, naderhand analytische therapie.
 
Jung was een medicus, psychiater, psychoanalyticus, hoogleraar, wetenschapsman, auteur, vader en burger. Maar in de allereerste plaats een onvermoeibaar onderzoeker van de psyche. Hij onderhield een uitgebreide correspondentie over zijn werk en kreeg op zijn oude dag nog verschillende onderscheidingen
Hij overleed op 6 juni 1961, hij werd 81 jaar.

Mobirise

Contact

U mag ons steeds contacteren! 

VDK Training Therapy

Jim Van Den Kieboom
+32 497 99 88 12

Goedendagstraat 38
2140 Borgerhout

info@vdktraining.be

© Copyright 2020 VDK Training & Therapy - All Rights Reserved  
BE 0825 259 865