over mijOver mij

Ik ben Jim Van Den Kieboom

geboren februari 1975
 
papa van 3 kinderen

zelfstandig ondernemer, yogaleraar en
afgestudeerd als Analytisch Therapeut aan het Jungiaans instituut voor Dieptepsychologie te Nijmegen.


VDK Therapy & Training is aangesloten bij de Jungiaanse vereniging voor Analytische therapie.
Lidmaatschapnummer: 20004 

html web templates

Ik was reeds op jonge leeftijd geïnteresseerd in de werking van lichaam en geest en de connectie tussen beide. Ik begon al vroeg met het beoefenen van gevechtsporten en was gefascineerd door de fysieke en mentale kracht die je hierdoor krijgt.


Mijn kinderdroom was om in het elite-leger te treden. Ik heb mijn droom gevolgd en na een stevige opleiding uiteindelijk 6 jaar bij het 3de bataljon parachutisten in Tielen gediend. Als ik nu terug reflecteer op mijn leven waren dit interessante tijden in correlatie met de kracht van de onbewuste processen die me in die periode overspoelden.


Mijn proces van innerlijk onderzoek kwam in een stroomversnelling een vijftiental jaar geleden tijdens mijn ontdekkingstochten naar het Oosten. Ik kwam in contact met Boeddhisme, Indische filosofieën en yoga en volgde onderricht bij verschillende mystieke leraren en Thaise woudmonniken. In 2009 voltooide ik mijn yogalerarenopleiding in Mysore (India), waar ik nog steeds elk jaar naar toe trek om mijn studies verder te zetten.


Toch ontbrak er iets voor me in de Oosterse wijsheden en zo kwam ik 2012 in contact met de werken van de beroemde psychiater dr. Carl Jung. Na het lezen van vele boeken uit zijn rijk gevuld oeuvre klikte er iets binnenin me. Bij Jung staat het alledaags mens-zijn centraal, een vereniging van het onbewuste en bewuste, het pad van individuatie. Jung benoemt het ook wel als ”worden wie je altijd was”. Ik besloot de 4-jarige opleiding van Analytisch Therapeut te volgen aan het Jungiaans Instituut voor dieptepsychologie te Nijmegen en deze heb ik succesvol afgerond in juni 2019.
Hiernaast heb ik ook ruim geïnvesteerd in vele opleidingen over Zelfontwikkeling en coaching. Mijn afstudeerscriptie ging dan ook over de weg naar het Zelf met Patanjali en Jung, 2 verschillende wegen die leiden naar Zelfontdekking, een Oosterse en een Westerse visie.


Voor mij is ieder mens uniek en heeft elkeen zijn eigen blauwdruk, zijn eigen essentie. Dit ervaar ik dagelijks als ik mijn kinderen zie opgroeien. Ik vind het enorm fascinerend om met mensen te werken en samen te ontdekken wat hen drijft in het leven, maar ook blokkades te onderzoeken waar men klem komt te zitten. Je kan daarom terecht bij mij voor analytische therapie en mentale coaching.


Ik sport graag, beoefen regelmatig yoga, hou van lichamelijke arbeid in de buitenlucht, heb een passie voor reizen en vertoef graag met mijn gezin aan zee. Tot slot is lezen één van mijn favoriete hobby’s. Ik verdiep mij graag in het Oosters en Westers filosofisch gedachte goed van C.G.Jung, S. Freud, H. Rump, J.Hillman, J. Campbell, C.Rogers, F.Nietzche, A.Schoppenhauer, Spinoza, J.W.Goethe, I-Tsing, K.Wilber, de Yoga Sutras van Patanjali en talrijke andere geschriften.

VDK Training

Motivatiecoaching:
Create a Champion’s mindset.


Mental motivation coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de focus ligt op je gedachten en mindset. De mentale kracht speelt bij deze vorm van coaching een belangrijkere rol dan de fysieke kracht.

Met een verleden als beroepsmilitair, topsporter, zelfstandig ondernemer werk ik met technieken van analytische coaching, gedragstherapie, visualisatie technieken, hypnotherapie, sportpsychologie en is resultaatgericht.

Ben je nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat, kijk voor meer info op training.  

Neem dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. 

VDK Therapy

Analytische therapie is een vorm van psychotherapie waarin de analyse van het onbewuste centraal staat. De aandacht gaat dan ook vooral uit naar de inhoud van jouw onbewuste, omdat is aangetoond dat menselijk gedrag voor meer dan 90% wordt aangestuurd vanuit dat onbewuste.

Dit proces van zelfontwikkeling is het proces waarbij een individu de vele aspecten van de psyche integreert om zichzelf te worden. Licht en duister, elk van deze krachten dienen geëerd te worden. Het is een proces waar een mens zich bewust wordt van zijn uniekheid, van datgene waarin hij zich van de collectiviteit onderscheidt. Men noemt dit het individuatieproces.

Deze methode is ontwikkeld door C.G Jung en andere psychoanalytici
Ben je nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat, neem dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. 

Contact

U mag ons steeds contacteren! 

VDK Training Therapy

Jim Van Den Kieboom
+32 497 99 88 12

Goedendagstraat 38
2140 Borgerhout

info@vdktraining.be

© Copyright 2020 VDK Training & Therapy - All Rights Reserved  
BE 0825 259 865